Zondag 25 juni

Hoofdpodium

Jessy Yasmeen 13:00-13.30 

Ze combineert haar liefde voor soul, indie-gitaren en latin ritme met diepgaande teksten en is geïnspireerd door troubadours als Janis Joplin, Karen Dalton and soul-legende Donny Hathaway. De Rotterdamse singer-songwriter Jessy Yasmeen speelde al in de UK, Duitsland, Marokko en zelfs Cuba dus mis haar niet op 24 en 25 juni in Schiedam!

Amina 14:15-15:00

Amina schrijft liedjes die zich met woorden en akkoorden recht in je hart boren, balancerend tussen ‘attitude’ en kwetsbaarheid. 

Max Horák 15:45-16:30

Ken je dat gevoel? Wanneer je zoveel energie in je hebt dat je niet anders kan dan bewegen? Max Horák stopt dit in zijn muziek. Je hoort invloeden van onder andere John Mayer, Jett Rebel en Harry Styles, zijn inspiratiebronnen. Explosief, energiek en catchy, met euforische gitaarnoten, een rauwe stem en melodieën die na Proef! de Plantage de hele week niet meer uit je hoofd gaan.

I Am Lotus 17:15-18:00

Een vrolijke en zonnige mix van psychedelische muziek, disco en pop uit de polder, zo omschrijft I Am Lotus zichzelf. Deze vijfkoppige hippiefabriek predikt liefde en lol faciliteert je ultieme ‘Summer of Love’-moment op zondag 25 juni.

De Baron 18:45-20:00

De Baron maakt stomende brass, urban balkan & art rock, in je moerstaal. Deze zevenkoppige band stort bakken aan energie over je uit!

Kleinkunstpodium

POP-UP Poetry Slam 

13:30-14:15

Tijdens de Schiedamse Poetry Slam gaan woordkunstenaars uit Schiedam en omstreken de verbale strijd met elkaar aan! Als publiek heb jij de macht om te bepalen wie er wint... 

Schiedammer KMR won de Schiedamse Poetry Slam 2022 en stond afgelopen jaar op het NK Poetry Slam! Met scherpe punchlines, rauwe randjes en eerlijkheid in de puurste vorm weet hij zijn luisteraars mee te nemen in zijn verhalen en energie.

 

Marieke Bertha produceert als taalkameleon allerlei soort teksten: van proza en theater tot radioscripts en social media content. Maar ze keert met liefde terug naar Spoken Word en poëzie, waar ze haar schrijversleven begon.

 

Woordkunstenaar Jose Semple kan teksten omtoveren tot vanalles. In het dagelijks leven werkt hij bij de gemeente Rotterdam en in het nachtleven is hij MC. 

 

Yvette Neuschwanger: Puur, rauw en toch toegankelijk, zo laat haar poëzie zich het beste samenvatten. Yvette was van 2019 tot en met 2021 de stadsdichter van Schiedam en is op 25 juni voor het eerst te zien als Poetry Slammer!

Eva Serrano Trio 15:00-15:30 & 16:30-17:00

Het nieuwste project van contrabassist en zangeres Eva Serrano uit Rotterdam. Verwacht een breed repertoire: van moderne jazz, tot flamenco-invloeden en latin!

Badaboooom Trio 18:15-19:00

Zet bevriende muzikanten van bands als Convoi Exceptional, ¡Pendejo!, Supermoon en Komodo bij elkaar en ze brengen onvervalste klanken uit New Orleans. Tijdens Proef! de Plantage komen ze als trio: minder brass, net zo veel groove. We Feel Like Funkin’ It Up!

In & rondom het park

Kinderklim - abseilen vanaf de Wereldboom (v.a. 6 jaar)

13:00-18:00

Spannend! Onder professionele begeleiding en met CE-gekeurde materialen klim je tot hoog in de Wereldboom naar boven. Daar word je aan een katrol gezekerd en zoef je gecontroleerd en veilig naar beneden tot in het Atrium. 

Capaciteit: 15 kinderen per uur. 

De Kinderklim wordt georganiseerd door de Belangen- en Bewonersvereniging de Plantage samen met Stichting Wereldboom. 

Yoga in het park - door Yogastudio Yoia 12:00 - 13:00

Begin je zondag relaxed en doe mee met een heerlijke yogasessie naast de Rozentuin. Voor alle niveaus toegankelijk!

Kunstbiecht 13:00 - 17:00

Dompel jezelf onder in creativiteit met  Pauline Wiersema, mastermind achter de ‘huh-methode’. Dit is een unieke, humoristische benadering van kunst en design, waarin verwarring centraal staat. Bij de Kunstbiecht kun je jouw creatieve ‘zonden’ of verschrikkelijk slechte ideeën opbiechten in een artistiek en kleurrijk biechthokje. Je wordt verwelkomd door een kunstenaars-priester, die je ritueel besprenkelt met creatief glitterwater.

Inloop theeceremonie - door Yogastudio Yoia 13:00-14:00

SODAFABRIEK 13:00-17:00

Flashmob theater, Inloopworkshop Art met marker & spuitbus, Fantasy & Larp World, Oldschool Videogames en Foto-expositie. 

REFLEC • TOREN - kunstwerk 13:00-20:00 

Midden in het park staat een blauwe toren. Tussen de ranke poten door kun je het binnenste van de toren betreden. En daar ontvouwt zich een nieuwe wereld: een indrukwekkend spiegelpaleis dat de omgeving en het park in duizenden stukjes reflecteert. Door: Thomas Latjes & Jaap Le